JULI 2018: jongeren zetten zich in voor ander goed doel

De deelnemers aan het hardloopproject hebben zich ingezet voor een ander goed doel in Apeldoorn. Met tien jongeren hebben we op 26 mei de Kleefrun gelopen. Iedereen kon ons sponsoren en dat heeft geresulteerd in een mooi bedrag voor Stichting Kleef, de organisatie voor mensen met kanker en hun naasten. We konden zodoende een cheque van 1000 euro overhandigen. De jongste deelnemer Cherdestiny mocht dat doen.
Iedereen die ons heeft gesponsord hartstikke bedankt! Zonder jullie was dit nooit gelukt.

APRIL 2018: geweldige opbrengst van rally

De opbrengst van de rally van www.pinguinsontour.nl kwam dit jaar deels ten goede aan onze stichting! Net als een ander goed doel, www.jb-gld.nl , mochten wij maar liefst 7000 euro ontvangen. Een fantastisch bedrag waar we zeer dankbaar voor zijn. De oprichter van de stichting, Marco Betman, reed met zijn partner mee tijdens dit zeer geslaagde evenement.

MAART 2018: even ontspannen

Met een bijdrage van de stichting hebben we twee jongeren heel blij kunnen maken met een etentje in een restaurant. Ontspanning die juist ook voor deze groep jongeren heel belangrijk is, maar die er meestal niet in zit.

FEBRUARI 2018: de hardloopgroep finisht!

Zeventien jongeren uit onze doelgroep hebben de 8 kilometer-tocht gelopen tijdens de Midwintermarathon in Apeldoorn. En ze hebben het allemaal gehaald! De stichting is ontzettend trots en bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van dit project.
Een van de deelnemers, Remco, liep overigens niet alleen voor zichzelf. Met een sponsoractie haalde hij 300 euro op voor onze stichting en dus voor de jongeren!

JANUARI 2018: Aandacht voor het hardloopproject

Omroep Gelderland heeft aandacht besteed aan het project waarbij onze stichting een aantal jongeren begeleidt naar deelname aan de Midwintermarathon. Ook het persoonlijk verhaal van een Apeldoornse die op straat leefde is er in opgenomen.
De uitzending is terug te kijken; het fragment over de stichting begint na ongeveer 5.45 minuut:

SEPTEMBER 2017: Samen vissen

Zaterdagochtend 7 oktober verzamelden we om 7 uur in de ochtend om te gaan vissen bij forellenkwekerij t’Smallert in Emst.
Ruim 20 jongeren kwamen opdagen om mee te gaan. Er waren broodjes gesmeerd en busjes gehuurd om naar Emst te gaan.
We hadden als groep een vijver afgehuurd en er waren hengels gehuurd. De weersvoorspellingen waren slecht; er zou veel regen komen. Maar het bleef de hele ochtend nagenoeg droog. Er werd behoorlijk gevangen, maar nog belangrijker: iedereen vond het leuk om te doen.
Om half 1 werden de vissen schoongemaakt en verdeeld.

AUGUSTUS 2017: Hardloopgroep voor zwerfjongeren

Grenzen verleggen, fit blijven, nieuwe contacten leggen – het nieuwste project van de Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn kan op meerdere manieren een aantal zwerfjongeren helpen. Zij gaan namelijk in een groep hardlopen. Het doel is uiteindelijk begin 2018 mee te doen aan het onderdeel Acht van Apeldoorn tijdens de Midwintermarathon.
Marco Betman, zelf actief loper, neemt de hardloopgroep onder zijn hoede. De Lionsclub Apeldoorn steunt het project.

APRIL 2017: geslaagde benefietavond

Een mooi bedrag voor onze stichting én aandacht voor zwerfjongeren. Dat heeft een benefietavond op vrijdag 28 april in Apeldoorn opgeleverd.
Marco Betman en Roelof Rump tekenden samen voor de organisatie, namens de Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn.
In ACEC kwamen verschillende mensen aan het woord, waaronder ambassadeur van de stichting Gregor Stam. Dani (Daniël Maksimov) bracht zijn rap over zwerfjongeren en Emily Schurink-Simons verzorgde een performance over het leven op straat. Er waren ruim zestig betalende bezoekers. Dankzij hun bijdrage hebben we een mooie netto opbrengst van 950 euro. Te besteden aan goede dingen voor onze doelgroep.
Iedereen bedankt voor zijn hulp, inzet en aanwezigheid!

Er waren verschillende sprekers tijdens de benefietavond.
Februari 2017: een onderscheiding

Marco Betman, oprichter van deze stichting, heeft samen met Roelof Rump een rood lintje gekregen van GroenLinks Apeldoorn. De partij geeft die jaarlijks als erkenning aan mensen ‘die zich met hart en ziel inzetten voor een ander’.
Marco en Roelof maakten samen het boek Buitenspel en van de radar verdwenen, over Apeldoornse zwerf- en risicojongeren.
‘Roelof en Marco hebben beiden oog voor markante mensen die de wereld een beetje meer kleur geven’, vindt GroenLinks. Op de foto hieronder staan ze met de derde ontvanger van een rood lintje dit jaar.
Marco won twee jaar geleden met twee collega-jeugdwerkers de Gelderse Jeugdaward.

December 2016: uitje naar Rotterdam

We zijn met 6 jongeren naar Rotterdam geweest. Waar we eerst hebben rondgekeken en gegeten in de markthal. En daarna naar het kerstboksgala in Ahoy. Peter Müllenberg, ambassadeur van de stichting, had 6 kaarten beschikbaar gesteld voor onze jongeren. Daarnaast zorgde Peter ervoor dat we achter de schermen mochten kijken. En we mochten met de boksers op de foto. De jongeren hebben een leuk en gezellig uitje gehad.

December 2016: spellen gekregen

In speelgoed/muziekwinkel Koning Willem in Deventer heeft de stichting een spellenpakket in ontvangst mogen nemen. Dat was gewonnen door Emily Schurink-Simons. Zij heeft het op haar beurt aangeboden aan de Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn. En wij hebben er inmiddels iemand heel blij mee kunnen maken, super!

September 2016: computers

De stichting zwerfjongeren Apeldoorn heeft vier computers gekregen. Deze zijn bedoeld voor jongeren die een nieuwe start willen maken. Bijvoorbeeld omdat ze weer aan het werk willen of naar school gaan. Maar geen geld hebben om zelf een computer te kopen.

Deze computers zijn aangeboden door computersupport.nl. Heb jij een computer die nog in redelijke staat is, ga dan naar de website van computersupport-apeldoorn.nl. Of stuur ze een mail info@computersupport-apeldoorn.nl . Zij zorgen er dan geheel gratis voor dat deze computers weer gebruiksklaar worden gemaakt, voor onze doelgroep.