• Voorstelling KAIROS in Orpheus via livestream te zien

Het Gelders Productiehuis presenteert in samenwerking met Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn de voorstelling KAIROS. Een theater, zang- en dansvoorstelling met Apeldoornse risico- en zwerfjongeren.
    Na maanden van voorbereiding staan zij voor het eerst samen op de planken. De jongeren vertellen eerlijk en ongepolijst hun eigen verhaal. Een voorstelling over vooroordelen en pijn, maar ook over hoop en de kracht vinden om door te gaan als alles tegenzit.

De voorstelling wordt op donderdag 18 juni om 18.30 uur live gestreamd vanuit Theater Orpheus.

Tickets voor de livestream (5 euro) zijn hier te bestellen: https://tickets.timkoldenhof.nl/events/livestream-kairos/
    Na betaling volgt een dag van te voren de link om te kijken per mail.

• Een laptop voor het overzicht

Zonder computer is het lastig om mee te komen in de huidige maatschappij. We hebben deze week twee jongeren kunnen helpen door een laptop te schenken. Daarmee kunnen ze hun administratie en andere zaken weer regelen. We zijn erg blij dat ze weer stappen kunnen zetten.

• Reinder (28) ervaart zelf het leven van een zwerfjongere

Reinder Jochems (28) uit Apeldoorn leeft vrijwillig vijf dagen als zwerfjongere. Hij laat zijn bed thuis achter om te ervaren wat jongeren uit deze groep meemaken. Daarover maakt hij ook een korte videoserie. Zijn doel is dat mensen daardoor een beter beeld krijgen van het leven van zwerfjongeren en dak- en thuislozen in het algemeen. Onze stichting bracht hem in contact met een aantal jongeren en gaf hem een sheltersuit, een speciale slaapzak, om de nachten enigszins droog en warm door te komen.

De Stentor besteedde aandacht aan dit bijzondere avontuur. Het hele verhaal is hier te lezen.

• (geen titel)
    Deze site kan wel een upgrade gebruiken! 🆕
    Wie wil ons daarmee -liefst kosteloos- helpen?
    We willen graag een eenvoudige maar functionele WordPress-site.
    Reacties graag per mail naar bestuur@stichtingzwerfjongerenapeldoorn.nl
  • Onze stichting in beeld bij BNN/VARA

23 februari 2021

Hoe is het om in de huidige pandemie dak- of thuisloos te zijn? Programmamaakster Selma van BNN/VARA zocht het antwoord in Apeldoorn.
    Ze spreekt de 23-jarige Robin, die thuis te maken kreeg met geweld en daarom bijna twee jaar geleden de straat op ging. Hij sliep onder meer op het Zwitsal-terrein. Nu probeert hij met hulp weer ‘terug de maatschappij in’ te komen.
    Marco Betman, voorzitter van onze stichting, begeleidt hem als beroepskracht van Stimenz. Hij legt uit wat de knelpunten in onze samenleving zijn, waardoor jongeren tussen wal en schip raken.

Een heel boeiend item. Kijk het hieronder!