• Onze stichting in beeld bij BNN/VARA

23 februari 2021

Hoe is het om in de huidige pandemie dak- of thuisloos te zijn? Programmamaakster Selma van BNN/VARA zocht het antwoord in Apeldoorn.
    Ze spreekt de 23-jarige Robin, die thuis te maken kreeg met geweld en daarom bijna twee jaar geleden de straat op ging. Hij sliep onder meer op het Zwitsal-terrein. Nu probeert hij met hulp weer ‘terug de maatschappij in’ te komen.
    Marco Betman, voorzitter van onze stichting, begeleidt hem als beroepskracht van Stimenz. Hij legt uit wat de knelpunten in onze samenleving zijn, waardoor jongeren tussen wal en schip raken.

Een heel boeiend item. Kijk het hieronder!

• Bijzondere foto’s omdat we 5 jaar bestaan

De Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn bestaat vijf jaar. Om daar bij stil te staan werd een foto-expositie ingericht in kringloopwinkel Foenix op de Zwitsal. Er zijn bijzondere beelden te zien die de Apeldoornse fotograaf Roelof Rump maakte voor het boek Buitenspel en van de radar verdwenen. Donderdag 10 december openden wethouder Maarten van Vierssen en onze voorzitter Marco Betman de tentoonstelling. Helaas gooide de lockdown ook voor deze expo roet in het eten. We waarderen echter de mogelijkheid die we kregen om onze doelgroep onder de aandacht te brengen!

,,Het is een mooie tentoonstelling van ogenschijnlijk normale jongeren. Maar helaas is het leven van deze jongeren vaak niet normaal. Ze zwerven van bank naar bank en slapen soms zelfs op straat. En dat alles is prachtig in kaart gebracht door Roelof Rump, de bekende Apeldoornse fotograaf die helaas in 2019 plotseling is overleden”, aldus wethouder Van Vierssen bij de opening van de tentoonstelling.

• Vijf jaar Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn: hoe staan we ervoor?

De plannen waren groots, om het vijfjarig bestaan van de Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn te vieren. We hadden onder meer een boeiend symposium in petto waaraan mensen uit de landelijke en lokale politiek zouden deelnemen, professionals uit de hulpverlening en andere belangstellenden. Zo hadden we nog meer activiteiten bedacht; alles met het doel om onze doelgroep verder onder de aandacht te krijgen – en daarmee uiteindelijk te helpen. Corona heeft ervoor gezorgd dat we deze plannen even moeten parkeren. Via onderstaande film staan we toch stil bij ons eerste lustrum. Onder meer twee jongeren die we hebben geholpen, doen hun verhaal. Het kijken en delen waard dus!

• (geen titel)
      Voor meer informatie kunt u alvast kijken op de Facebookpagina van de stichting.